2006. október 18., szerda

Coleslaw

Ausztráliában járván ettem először coleslaw-t. Amerikai saláta amúgy, ha jól tudom, az OZ-k legalábbis azt mondták, és szinte minden gyorsétteremben lehetett kapni. Nosztalgiáztam is most egy sort, meg jól is jött a sülthusi mellé köretnek.

Hozzávalók:

80 deka - 1 kiló káposzta 
3 sárgarépa 
1 alma
1 kisebb hagyma
1/2 bögre majonéz
1 natúr joghurt
1 dl tej
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
bors
1 evőkanál ecet

A káposztát, répát, almát és a hagymát apróbb etapokban, de pillanatok alatt rizsszemnyi nagyságúra aprítottam a hiperszuper aprítógépemmel. Mentek egy jó nagy tálba. Aztán az aprítógép edényében összekevertem a szószt, ráöntöttem a zöldségekre, kevertem rajta egyet, és már ment is a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Ez kb. 4 adag, ha köretként fogyasztjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése