2011. május 15., vasárnap

Medvehagymás briós

Perecnek indult, briós lett belőle. Nem bántuk meg :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt + valamennyi a formázáshoz
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál + 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olvasztott kacsazsír
  • 20 levél medvehagyma apróra vágva
  • 1 tojás a kenéshez

A tejet meglangyosítottam, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam az 1 teáskanál cukrot, és hagytam felfutni. A liszthez mértem a cukrot és sót, beletettem az apróra vágott medvehagymát (aprítógép rulez), majd a felfuttatott élesztőt és az olvasztott zsírt. Géppel bedagasztottam, és a kelesztőtálban hagytam érvényesülni.

Amikor megkelt, kiborítottam a munkalapra, megcsapkodtam, kevés liszttel átgyúrtam, 16-ba osztottam. Próbáltam vékonyra sodorni és perecet formálni, kevés sikerrel. Felvert tojással kentem meg, majd 15 perc alatt 180 fokos légkeveréses megoldással megsütöttem. Egyáltalán nem lettek perecek, de legalább briósok és finomak :)

Ízbolygótól a recept, hála és köszönet érte, isteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése