2006. szeptember 17., vasárnap

Lasagne

Hozzávalók 6/8 adaghoz:

A raguhoz:
60 dkg darált sertéshús (fele marha, mégjobb)
60 dkg vegyes zöldség darálva (leveszöldség)
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dupla paradicsompüré
2 hámozottparadicsom-konzerv
só, fehérbors, cukor, oregano

A besamelhez:
0,5 l tej
5 dkg vaj
2 fakanál liszt
só, fehérbors, szerecsendió

Továbbá:
1/4 kg túró
reszelt sajt és parmezán is, ha lehet
lasagnetészta

A hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált zöldséget, majd a húst, és együtt pároljuk. A zúzott fokhagymát rátesszük, majd a paradicsompürét és konzervet. Sózzuk, megszórjuk fehérborssal, 1 evőkanál cukorral és oreganóval ízesítjük és puhára főzzük. Legyen jó szaftos!

A besamelhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, forrásba hozzuk, és lehúzzuk a tűzről. 

Rétegezés: A tepsiben kevés besamelt terítünk szét, majd lasagnetészta-hús-túró-sajt-besamel rétegeket képezünk. A tetejére besamel, majd sajt kerüljön. Parmezán mindenképpen!

180 fokra toljuk és frankón összesütjük.

Gyerekkori pótanyukám, Gizi receptje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése