2006. szeptember 21., csütörtök

Tárkonyos raguleves

Ősi családi recept. Majdnem. A tesóm fedezte fel még tán az előző évezredben a Nők Lapjában, azóta nagy kedvenc.

Hozzávalók 4 nagy adaghoz:

30 dkg sertés vagy pulykahús (ha pulyka, akkor inkább comb)
2 kisebb vagy 1 nagyobb hagyma
2-3 sárgarépa
1-2 fehérrépa
5 dkg gomba
kevés zöldborsó
1 kis csomag petrezselyem
kis olaj
tárkony, só, bors
tárkonyecet
citromlé (frissen csavart)
1 dl tejszín
2 kávéskanál liszt
1 l húsleves

A hagymát megpirítjuk az olajon, rádobjuk a kisebb kockákra vágott húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá tárkonyt, felöntjük egy kis húslevessel. 20 percig ebben pároljuk, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldségeket és a borsót, valamit az aprított petrezselymet, és felöntjük a maradék húslével. Szükség esetén újrafűszerezzük. 25-30 percen keresztül továbbfőzzük, amíg a zöldség puha nem lesz. Ekkor behabarjuk a liszt-tejszín keverékével, és a tárkonyecettel, citrom levével savanyítjuk. Forralunk rajta egyet és kész. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése