Döbbenten láttam a menüterv rögzítésekor, hogy még sose blogoltam le ezt a receptet. Pedig elképesztően jó, és ebben a formában még a halat is megeszi az egész család. Most kétféle tésztával készítettem, a kevésbé egészséges durum fussilivel a családnak, és borsólisztes pennével nekem. Gyors vacsorának is kiváló választás.
Hozzávalók 5 adaghoz:
Egy nagyobb és egy kisebb lábosban vizet tettem fel melegedni a tésztáknak.
A póréhagymát felkarikáztam, és az olívaolajon közepes hőmérsékleten párolni kezdtem, kevés sót szórtam rá. A makrélát leszűrtem, az egyik konzerv olaját is a póréra öntöttem, a másiktól megváltam. Egy müzlistálban villa segítségével enyhén összenyomkodtam a haltörzseket.
Közben a vizek felforrtak, a tésztákat megfelelő idő alatt megfőztem, leszúrtem.
Amikor megpárolódott a póréhagyma, hozzátettem a makrélát, majd felöntöttem a tejszínnel, borsoztam és belekevertem a reszelt parmezánt is. Rottyantottam rajta egyet, és a kész tésztákra arányosan elosztottam a ragut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése