2020. november 1., vasárnap

Teljes kiőrlésű palacsinta

Palacsintát mindenki tud sütni! És teljes kiőrlésűt? Na ugye. Ez egy közepesen nagyobb adag, de ha már nekiállunk lakást szagosítani, ez alatt nem érdemes megállni. Az ízén nem igazán érződik, hogy eggyel egészségesebb verzió, mint a sima lisztes, bátran ki lehet próbálni gyerekeknél is.

Kép ugyan készült, de most nem hagyja magát beilleszteni. Szerencsére, ha már mindenki tud palacsintát sütni, el is tudjátok képzelni, hogy nézett ki egymás tetején 30 palacsinta:) 

Hozzávalók kb 30-35 darabhoz:

6 tojás
40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg búza fehérliszt
1 l tej
5 dl víz vagy szóda vagy savas víz
1,5 dl olaj
2 csipet só

A fenti hozzávalókat a víz kivételével összekeverjük, érdemes a habverőt is bevetni a sima eredményért. A vizet a végén adogassuk hozzá, a kívánt állagot elérendő. Én hagytam állni 1-1,5 órát, utána álltam neki kisütni. Én bizony vékonyan aláolajozok minden egyes darabnak, bevonatos edény ide vagy oda. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése