A karanténba záródásunk előtti utolsó (előtti?) hétvégénken volt egy velős csontos húslevesre épülő mulatság. Mi répatortával készültünk, mivel volt itthon cuki répás marcipánunk, aláraktuk a sütikét. Kaptam is egy receptet, nagyon finom lett, de irtózatosan nagy, nem vettem észre a mennyiségeknél, hogy rengeteg. Aztán újra beterveztük, de itt már egy másik recpethez nyúltam, Csakapuffinnál Rachel Ellen receptjét találtam meg. És hát mit csinál a hülyéje? Kevésnek tartja a 13 cm-es tortaformát, nem olvassa el a továbbiakat, és dupláz (a cukrot nem, azt felezi, a fűszerezést szegfűszeggel turbózza). Aztán nézi a végeredményt, hogy mi az istenharagját csinál ennyi répatortával megint, ha a karanténba' nem lehet velőscsontosleves partit tartani, de azért megoldja. Elvitelre is csomagol a ház előtt elhaladó barátoknak belőle, meg házhoz is szállít (no para, szósöldisztenszing megvolt). Kicsit gondolkodtam rajta, mit mondanék a rendőrnek, ha megállít, hova lesz a menet, mennyire életbevágó feladat a répatorta házhozszállítás, gondolom a kiváló franciámmal elmagyaráztam volna :)
Szóval, nyugodtan lehet felezni ezt a mennyiséget, pont elég lesz, hacsak nem buliba indultok.
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához.
- 60 dkg sárgarépa lereszelve
- 4 tojás
- 280 ml olaj
- 20 dkg cukor
- 15 dkg dió apróra vágva
- 35 dkg liszt
- 3 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Hozzávalók a krémhez:
- 40 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A robotgép táljában fehéredésig verjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a diót és a reszelt sárgarépát. Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, majd a répás-tojásos masszába forgatjuk. A kapott tésztát a 26 cm-es tortaformába öntjük, majd a bemelegedett sütőbe tesszük, és jó 45-50 percig sütjük.
A krémhez a mascarponéba keverjük a porcukrot, és amikor a torta kihűlt, csak akkor kenjük rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése