2020. november 6., péntek

Házi chicken nuggets

Így jár kéremszépen, aki elolvassa a bolti csirkefalatkák összetevőlistáját, és elrémül az 50% liszttől. Oda az a rész, hogy kikapom a fagyasztóból, beszórom a forró olajba, kész az ebéd vagy a feltét a főzelékhez. Viszont lehet használni az új húsdarálót, és büszkélkedni ország-világnak, hogy még a chicken nuggets is házi / IRbarát (megfelelő rész aláhúzandó). Ellenben ez nem 10 percig tart, de ez senkit ne rémítsen el az elkészítésétől.



Hozzávalók 25 darabhoz:

50 dkg csirke felsőcomb filé (vagy csirkemell vagy darált csirkehús)
2 tojás
teljes kiőrlésű liszt (vagy persze sima liszt, ha nincs törekvés az egészségesítésre)
teljes kiőrlésű kenyérmorzsa (vagy persze sima zsemlemorzsa, ha nincs törekvés az egészségesítésre)
só, bors
2 teáskanál fokhagymakrém
kevés olaj a spricceléshez

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 
A húst ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük a fokhagymakrémet. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd apró pogácsaformákat formázunk a masszából vizes kézzel. Három kisebb tálkában előkészítjük a panírozáshoz a lisztet, felvert, sózott tojást és a zsemlemorzsát. A húspogikat annak rendje és módja szerint bepanírozzuk, és már rögtön egy szilikonlappal bélelt nagy tepsibe rakosgatjuk őket. Mire mindennel elkészülünk, a sütő be is melegszik, így lehet kicsit megsprickolni a nuggeteket olajjal, és mehetnek a sütőbe. 15 perc után két villa segítségével átforgatjuk és ismét olajozzuk a pogácsákat, még 15 perc és készen vannak. Nyilván forró olajban is ki lehet sütni, ha arra van inkább fogadókészség, vagy mindenáron be akarunk büdösíteni a lakásba :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése