A paradicsomot csak leves formájában fogyasztó lányom nagy kedvence a leves, a húst köszöni nem kéri belőle, a babot annál inkább. Finom, laktató, télies leves, nem az a klasszik cukros-sűrített-betűtésztás valami. Kipróbálásra javasolt! Most felrémlett bennem, hogy az ember a végén még belefőz egy adag húsos tortellinit is, és akkor már egytálétel, mmmmmmmm. Legközelebb.
Hozzávalók:
Az olívaolajon megpárolom a kis kockákra vágott hagymát, majd kiveszem, hűlni hagyom. A sütnivaló kolbász beléből kinyomom a kolbászhúst, belekeverem a hagymakockákat, és apró golyókat formálok belőle. A serpenyőben 5 perc alatt körbepirítom minden oldalán a golyókat, és átteszem egy lábosba. Felöntöm a paradicsomkonzerv tartalmával, hozzáöntöm az alaplét is, sózom, belekeverem a cukrot is. Lefedve 20 percig főzöm. Ekkor beleöntöm a leszűrt babkonzervet, és még 10 percet rottyantom, már fedél nélkül, hahaha. Tálaláskor bőséggel megszórjuk parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése