2021. február 27., szombat

Mandulás-csokis keksz

Ez az a bizonyos keksz, amit anyósom jó ideje minden alkalommal elkészít, ha megyünk. A "mama-féle csokis keksz" nevet kapta a családi keresztségben. Nyilván a mama tudja a legjobbra sütni, de próbálkozni azért még lehet. Eddig mindig lukra futottunk, nem is hasonlított. Most, talán. A trükk: megtalálni a mandulakivonatot, és fakanállal keverni a tésztát. Nem robotgéppel, lustálkodva! Így is összeáll 2,5 perc alatt.

Hozzávalók: 

20 dkg vaj
2 tojás
20 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk keserűmandula-kivonat
35 dkg liszt
fél csomag sütőpor

10 dkg apróra vágott étcsoki vagy csokilencse
10 dkg szeletelt mandula

A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra. A vajat megolvasztjuk, de ne legyen nagyon meleg. Beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük a nádcukrot, vaníliás cukrot és a mandulakivonatot. Jól elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. Ha elkeveredett, jöhet bele a csokilencse és a szeletelt mandula. Két kiskanál segítségével a szilikonlappal vagy sütőpapírral ellátott tepsibe rakosgatunk kisebb vagy nagyobb halmokat. Sütőtől és kekszmérettől függően 12-15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése